Tanker og din livsstil

Skrevet av Lian Kirksæther

Jeg får det ikke til, jeg er for tykk, jeg er utrent, og jeg får sikkert influensa snart.

Kjenner du deg igjen?

Visse tankemønstre går lett på repeat i hjernen, og fortsetter med det til du eventuelt ønsker endring. Lær deg å styre tankene, og dermed kroppen, inn i positive baner for deg selv!

Hjernen vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet

Mens ditt bevisste jeg sier ”jeg er sunn og frisk og klar for en ny dag”, så tenker kanskje ditt ubevisste jeg ”jeg er sliten og trett og orker ikke å trene”. Vi blir drevet av underbevisstheten med innlærte vaner og gamle mønstre. Så ved å se på resultatene dine ser du hva du tenker. Fordi resultatene dine er en oppfølging av dine tanker.

Gamle tanker dukker opp

 • Å endre et inngrodd tankemønster kan være vanskelig, og du trenger tid.
 • Når du endrer til nye gode tanker så vil de gamle tankene dukke opp med jevne mellomrom. Da er det viktig å være forberedt og vite hvordan du vil takle det som de kommer.
 • Ved å lære deg å styre tankene inn i positive baner, så vil du nok snart merke effekten på både kropp og sinn.

Din indre stemme

Det er du som er sjefen i ditt liv så ta styringen over tankene dine. 

 • Vi tror vi vet hva vi tenker, men ofte går den indre dialogen på andre ting enn hva vi er bevisst.
 • Dette oppfatter den ubevisste delen av sinnet og handler deretter.
 • Derfor er det viktig at vi lærer oss å bli bevisst på hva vi faktisk tenker, at vi avdekker den lille stemmen der inne som prøver å følge sin egen vei.

Kroppen tror på tankene

 • Kroppen tror på det du tenker og sier.
 • Hjernen oppfatter det som ligger fremst i bevisstheten din og forsøker å virkeliggjøre det. Enten det er: ”Jeg er for tykk, jeg er ikke flink nok” eller ”Jeg er sunn, frisk og jeg vakker”

Til daglig tenker vi ikke så mye på at tankene som surrer rundt i hodet vårt har noe som helst med kroppen og helsen vår å gjøre. Vi er vant til å se på kropp og sinn som to atskilte deler. Forskning tyder på at dette slett ikke er hele sannheten. Energien vi fyller tankene våre med har nok mye større effekt enn vi tror!

Flytt fokus

Du kan øve deg på å flytte fokus fra det vanskelige og over til en fin opplevelse.

 • Velg ut noe som har betydd noe veldig godt eller positivt for deg.
  Det kan være den dagen du giftet deg, ditt favorittsted, en spesiell dag i barndommen eller noe som får det til å bruse i årene. Hva som helst som virkelig får deg til å smile og kjenne den gode følelsen.
 • Med litt trening kan du faktisk overføre lykke-adrenalinet som denne opplevelsen skaper til den negative situasjonen du opplever – og la det positive overskygge det negative.
 • Lev deg inn i opplevelsen, og fyll kroppen din med den.

Er du villig til å gjøre jobben?

Du har samme mulighet til å lære deg å forandre på din tankeprosess, som hvilket som helst annet menneske. Du må bare være villig til å gjøre jobben, og stå på for å få det til. Ved å endre tanker og væremåte vil du også endre dine resultater.

Så ta tak i det positive og se på det gamle som læring.

Lykke til! 🙂

Om forfatteren:
Lian Kirksæther har bred erfaring i å jobbe med mennesker, og har spesialisert seg på tema høysensitiv.  Hun har skrevet boken «Sensitiv og Sterk», som nå er en bestselger i Norge. Les mer på hennes nettsider: 
www.dittlivdinfremtid.no

Prøv gratis i 7 dager!

Last ned Mindfit app

Tren opp tankemønster ditt, bli mer robust og øk hverdagsgleden.

Logo app store
Mindfit app