Bli sensitiv og sterk – finn din indre styrke

Skrevet av Lian Kirksæther

Å finne din styrke i sensitiviteten, handler ikke om å ta deg sammen og bli et idealmenneske. Det handler heller ikke om å bli hard eller å slutte å bry deg om andre.

Å bli sensitiv og sterk handle om å finne din indre styrke.

Er du annerledes?

Ved å aksepterer deg selv som høysensitiv har du allerede begynt å hente fram en indre styrke. Mange av oss har levd med tanker og følelser om at vi er annerledes, blir lett overstimulert og tar inn alt for mye av det som skjer rundt oss.

Disse tankene kan du begynne å snu på i dag.

  • Du er kanskje annerledes, men vi er jo alle forskjellige på hver vår måte.
  • Du føler deg kanskje både sensitiv og svak og at livet ditt blir vanskeligere på grunn av det. Og er det slik at du føler deg sensitiv og svak så skal du vite at du har en kraft, en indre kraft, som kanskje ligger i dvale akkurat nå.

Forandring er mulig

Når du tør å være deg selv vil du oppdage at det skaper positive forandringer. La deg inspirere og lære av dem som allerede har gjort denne forandringen i livet sitt. Forandring er mulig, men det er ikke så lett som vi skulle ønske.

Det er en jobb som må til. Jobben med å ta tak i deg selv for å endre på gamle vaner og tanker, som ikke gjør deg godt.

Ofte er en stor del av hva vi sier til oss selv i ulike situasjoner ikke særlig positivt. Bare det å bli bevisst på hva du sier til deg selv i de ulike situasjoner er ikke alltid lett. De fleste av oss trenger hjelp på veien for å komme videre dit vi vil.

Finn din metode og dine hjelpere der du trenger det.

Vær deg selv

Når du aksepterer at slik er du – enten du er høysensitiv eller bare litt sensitiv så blir plutselig livet enklere å leve.

  • Det å akseptere deg selv slik du er gir en styrke i seg selv
  • Det neste er å tørre å være deg selv på godt og vond
  • Begynn å se dine styrker i din sensitivitet, og da vil du oppdage at du har flere styrker enn du trodde
  • Mange av oss høysensitive har gjennom livet fokusert på det negative ved å være sensitiv, men det trenger du ikke lenger. Det som er viktig for deg er å lære å hente fram deg selv, og din indre kraft

Å bli sensitiv og sterk

Alle menneske har rett til å få oppleve glede, selvaksept og forståelse for seg selv. Med trening over tid kan også du å bli sensitiv og sterk.

  • Å bli sensitiv og sterk betyr at du er selvstendig, og stoler på at du selv har de svarene du søker. Det er der du finner styrken din.
  • Å bli sensitiv og sterk betyr at du er sterk nok til å si din mening og ta valg ut i fra hjertet, og ikke ut fra hva andre forventer av deg.
  • Her kan du lese mer om temaet: Lær deg å takle livet som sensitiv

Om forfatteren:
Lian Kirksæther har bred erfaring i å jobbe med mennesker, og har spesialisert seg på tema høysensitiv.  Hun har skrevet boken «Sensitiv og Sterk», som nå er en bestselger i Norge. 
Les mer på hennes nettsider:  www.dittlivdinfremtid.no

Podcast – Spør psykologen

#12
Om å sette grenser og leve med høysensitivitet

Prøv gratis i 7 dager!

Last ned Mindfit app

Tren opp tankemønster ditt, bli mer robust og øk hverdagsgleden.

Logo app store
Mindfit app