#38: Om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex

Spør psykologen

#38
Om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex
Publisert: 07.12.2017

Tema denne episoden handler om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex.

En av lytterne skriver:

Hei dere to – må først begynne med å takke for en fantastisk fin selvhjelps app. Det er en snill og god venn som jeg er veldig glad i som har tipsa meg om Mindfit.

Håper dere kan ta opp dette temaet om skam, frykt for nærhet og sex. Vet at det er mange der ute i alle aldre som sliter med dette.

Etter en voldtekt som skjedde for lenge siden, høsten 1984 førte til en selvdestruktiv adferd. Fra å være en uskyldig, naiv og sjenert jente/dame så søkte jeg til destruktive og farlige menn. Det mønsteret var jeg i i litt over 30 år. Inntil han som jeg nevnte konfronterte meg med dette, og nå har jeg skjønt at jeg må ta tak i denne skammen, frykten for nærhet og sex.

Jeg har unngått lenge, utsatt og utsatt det å ta kontakt med denne snille og fine fyren. Det er en slags udefinerbar og diffus frykt, det er et fengsel jeg ikke ønsker å være i. Lurer på om årsaken ligger i det som jeg opplevde for lenge siden?

Skal uansett ta tak nå og konfrontere og gjøre det som jeg frykter – gradvis eksponering føler jeg at det er riktig for meg. Har også satt meg realistiske delmål, og sagt til meg selv at dette skal jeg klare.

Hør rådene til Janne & Nils.

Spør psykologen

#38
Om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex

Endre tankemønster?

Last ned Mindfit

Prøv gratis.  Last ned fra App Store eller Google Play!

Mindfit app