Rammet av tidsklemma?

Skrevet av Lian Kirksæther

Du kjenner deg kanskje igjen når jeg begynner å snakke om alt du skal rekke i løpet av uka. Dagene skal jo fordeles på jobb, familie, holde orden i heimen, ulike fritidsaktiviteter for barna, og kanskje er du aktiv selv på flere områder.

For og ikke glemme alle oss som har dyr å ta vare på i tillegg. Uka og helgene er jo booket opp før en vet ordet av det.

Du må jo få med deg det som skjer

Og så er det mobilen som ringer ganske så ofte, SMS’er, Facebook, Snapchat, Instagram og mailer som raser inn. Du må jo få med deg det som skjer, og jammen skjer det mye. Og du må jo ikke glemme å trykke likes eller komme med en kommentar også til folk langt ut i bekjentkretsen.

Her må du være oppdatert.
– For ikke å glemme at du skal ta bilder og dele med verden der ute for å vise hvordan du har det, og hva du gjør akkurat nå.

Nå forventes det at man skal være tilgjengelig til nesten alle døgnets tider.  Alt skal skje så fort. Man sender ikke lenger et brev og håper på svar i løpet av en uke. Meldinger dumper til alle døgnets tider, og det skal helst svares der og da. Tidsklemma er over oss for fullt.

Hva skal til for at du kan endre på dette?

Her er noen tips til spørsmål du kan stille deg selv for å se hva du kan gjøre annerledes – hvordan kan du prioritere jobb, familie og de ulike oppgavene på en bedre måte?

  • Hva er viktig, og hva er det som haster av det du har å gjøre i dagliglivet?
  • Noen oppgaver må man bare gjøre, men hvor mange av disse må oppgavene kan du gi slipp på?
  • Hvilken verdi har de ulike oppgavene for deg?
  • Hvordan kan du kan du omprioritere dem?
  • Kan noen av oppgavene fordeles med partneren eller andre, så du kan fokusere på det som er viktige for deg.

Når du fokuserer mer på det du liker å gjøre så har du også mer å gi til deg selv, og de rundt deg.

Lykke til med en roligere hverdag!

Om forfatteren:
Lian Kirksæther har bred erfaring i å jobbe med mennesker, og har spesialisert seg på tema høysensitiv.  Hun har skrevet boken «Sensitiv og Sterk», som nå er en bestselger i Norge. Les mer på hennes nettsider:  
www.dittlivdinfremtid.no

Prøv gratis i 7 dager!

Last ned Mindfit app

Tren opp tankemønster ditt, bli mer robust og øk hverdagsgleden.

Logo app store
Mindfit app