#72: Kan jeg stole på hukommelsen min?
Publisert: 26.08.2019

Om kompleks traumatisering, minnebilder og rus

En av lytterne spør:
Jeg har en uspesifisert traumelidelse etter kompleks traumatisering, og går jevnlig i behandling.

I det siste året har det kommet minnebilder om seksuelle overgrep fra kanskje 5 års alder. Jeg vet hvor, hvem og hva. Men jeg klarer ikke å si sikkert om det faktisk har skjedd eller ikke, da minnene har vært borte i 15 år ca. Det virker veldig rart at de har forsvunnet og først kommet tilbake nå, og det gjør at jeg ikke helt stoler på egen troverdighet i minnet.

Jeg klarer ikke å åpne meg i terapien om konkret hvilken seksuell handling det gjaldt da jeg er nedsnødd i skam og synes det hele er så ekkelt at jeg aldri har klart å sette ord på det. Det føles trygt å bære hemmeligheten alene, samtidig som det er vondt å ikke tørre og dele den med noen. Noen tips?

Hør rådene til Janne & Nils.

Endre tankemønster?

Last ned Mindfit

Prøv gratis.  Last ned fra App Store eller Google Play!

Mindfit app