#37: Om vennskap og det å leve med en som har ptsd

Spør psykologen

#37
Om vennskap og det å leve med en som har ptsd
Publisert: 23.11.2017

Tema denne episoden handler om vennskap og det å leve med en som har ptsd (posttraumatisk stresslidelse)

En av lytterne spør:
En god kamerat av meg kuttet meg ut uten forvarsel på søndag. Han har slitt med psykiske problemer siden barndommen….

Etter et kjærlighetsforhold som endte med brudd som han har tatt tungt, støttet han seg på meg. Vi hadde utallige samtaler der jeg prøvde å støtte, trøste og råde etter beste evne. Også i forhold til skole, og styrking av eget selvbilde, som er dårlig.

Snakket sammen senest fredag, og på søndagen får jeg tilbakebetalt det han har lånt, og beskjed om at jeg gjør han ukomfortabel, men ville ikke si noe mer. Siden da har han kutta alle delte linker på data, har ikke tatt telefon (har ikke ringt mer enn en gang heller). Han har kutta meg totalt ut, og jeg aner ikke hvorfor, og det er utrolig vondt.

Hva kan jeg gjøre? Er det i hele tatt noe jeg kan gjøre, eller bør jeg bare la være, og akseptere/innse at jeg har mista en god venn uten å vite hvorfor?

Hør rådene til Janne & Nils.

Spør psykologen

#37
Om vennskap og det å leve med en som har ptsd

Endre tankemønster?

Last ned Mindfit

Prøv gratis.  Last ned fra App Store eller Google Play!

Mindfit app