#34: Om smerter, depresjon, svimmelhet og angst

Spør psykologen

#34
Om smerter, depresjon, svimmelhet og angst
Publisert: 13.10.2017

En av lytterne våre spør: Kan dere snakke om smerter og stress/depresjon?

Jeg har selv erfart at det er en sammenheng, men hvilken er vanskelig å si. Jeg har store smerter i bena og til tider betennelser i føtter og armer som kommer og går. Legen min kan ikke definere smertene. Vet at temaet er stort og foreløpig for lite forsket på. Har dere evt noen tips om hvor jeg kan lese om emnet?

* Tips til lesestoff som Janne nevner i forbindelse med smerter er boken Smertepsykologi av Egil A. Fors og Tore C. Stiles

I tillegg skal vi høre om svimmelhet og angst.

En av lytterne vår har helt siden barneskolen besvimt eller blitt svimmel i en del sosiale sammenhenger, og har etter hvert skjønt at det er en slags angst.

Frykten gjør at jeg kan stå i kassa for å handle i butikken og tenke “kjenner jeg meg svimmel nå”, “slå inn varene fort før jeg blir svimmel”, “å nei, hun må gå og sjekke prisen, krise!” Så bare noe så enkelt som å handle blir vanskelig. Jeg inviterer vel frykten ved å sjekke om jeg føler meg svimmel? Er dette sosial angst, er det en fobi mot svimmelhet, eller er det tvangstanker?

Hør rådene til Janne & Nils.

Spør psykologen

#34
Om smerter, depresjon, svimmelhet og angst

Endre tankemønster?

Last ned Mindfit

Prøv gratis.  Last ned fra App Store eller Google Play!

Mindfit app