Tips til selvhjelp

Du spør om det du lurer på. Psykologen vår svarer deg!

#72 Om kompleks traumatisering, minnebilder og rus

Spør psykologen

Om kompleks traumatisering, minnebilder og rus

En av lytterne spør:
– Jeg har en uspesifisert traumelidelse etter kompleks traumatisering, og går jevnlig i behandling.

I det siste året har det kommet minnebilder om seksuelle overgrep fra kanskje 5 års alder. Jeg vet hvor, hvem og hva. Men jeg klarer ikke å si sikkert om det faktisk har skjedd eller ikke, da minnene har vært borte i 15 år ca. Det virker veldig rart at de har forsvunnet og først kommet tilbake nå, og det gjør at jeg ikke helt stoler på egen troverdighet i minnet.

Jeg klarer ikke å åpne meg i terapien om konkret hvilken seksuell handling det gjaldt da jeg er nedsnødd i skam og synes det hele er så ekkelt at jeg aldri har klart å sette ord på det. Det føles trygt å bære hemmeligheten alene, samtidig som det er vondt å ikke tørre og dele den med noen. Noen tips?

Hør rådene til Janne & Nils.


Har du spørsmål til vår neste sending?

Kom ikke ditt spørsmål med? 

Vi har registrert alle innsendte spørsmål, og kanskje kommer det med i neste sending.


Mindfit hjelper deg å flytte fokus! Last ned nå: på App Store / på Google play