E24 Digital

Omtale i E24 Digital, 29. mai

E24 Digital

“Dagfinn Bjørgen, leder i medlemsorganisasjonen Mental Helse, sier at utviklingen innenfor digitale hjelpeverktøy i utgansgspunktet er positiv. – Dette kan gi en lavere terskel for å få tak i, og ta i bruk, teknikker og måter å jobbe seg gjennom ting på. Men det må ikke hindre folk i å oppsøke helsevesenet, sier Bjørgen til E24”

Hilde Amundsen lanserte fredag i forrige uke «Mindfit», en app som er laget i samarbeid med hennes søster Janne Ekeberg Amundsen, som er psykologspesialist. Appen skal være en slags «psykolog i lomma».

Topplisten

Etter tre dager i salg ligger den på topplisten over mest kjøpte apper i App Store, og snart skal den lanseres internasjonalt.

Søstrene kan være blant de heldige app-grunderne som kan tjene godt. En  rapport fra det tyske analyseinstituttet Research to guidance, konkluderer nemlig med at innektene på helseapper kommer til å stige mye i årene som kommer.

For 2013 er de globale inntektene for helseapplikasjoner til mobiltelefoner beregnet til 2,4 milliarder dollar, altså over 14 milliarder norske kroner.

I rapporten kommer det imidlertid frem at de samlede inntektene som denne typen applikasjoner genererer, innen 2018 vil stige til 26 milliarder dollar, over 155 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Det gjelder da ikke bare applikasjoner for pasienter, men også for fagfolk.

– Les hele saken på E24

Medieomtale:

E24 Digital, 29. mai 2014

Forfatter

Omtale av Mindfit app

Kategori