Bergensmagasinet

Bergensmagasinet

Et viktig supplement
– Ved hjelp av ulike metoder og teknikker blir man guidet til å endre tankemønsteret sitt, enten det handler om stressmestring eller å til øve på å få en bedre selvfølelse.

Børge Siversen, seniorforskar ved Folkehelseinstituttet, har ikke testet ut applikasjonen, men har vært med på å vurdert selvhjelpsapplikasjoner.

– Vi hadde en gjennomgang i Dagbladet av alle apper som var laget med tanke på å få folk til å sove bedre, og av flere titalls apper var ingen spesielt godt designet eller hadde godt nok innhold til å anta at de var effektive.

Likevel tror Sivertsen at selvhjelpsapplikasjoner har et svært stort potensiale.

– Om de lages i samarbeid med fagfolk med forskningskompetanse, og testes ut på en grundig og vitenskapelig måte, tenker jeg de på sikt vil bli et viktig supplement til mer ordinære psykisk helsetjenester, iallfall med tanke på lettere psykiske lidelser, stressmestring og lignende, sier han.

Amundsen understreker at mental trening krever mye tid og at endring ikke er gjort over natten.

– Det handler om å bygge seg selv opp. På samme måte som man trener en muskel, kan man trene for å øke selvfølelsen og dermed få bedre motivasjon og oppnå stressmestring.

Les hele artikkelen i Bergensmagasinet

Medieomtale:

Bergensmagasinet, 27/1-2014

Forfatter

Omtale av Mindfit app

Kategori