Spør psykologen – en podcast om livet!

Du spør om det du lurer på og psykologen vår svarer deg. Med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

Spør psykologen – en podcast om livet!


Velkommen til Mindfits podcast

Vi ønsker å gi noe tilbake og startet podcastserien “Spør psykologen –  en podcastserie om livet”. Du spør om det du lurer på og psykologen vår svarer deg. Med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

Her finner du alle episoder av Spør Psykologen:

 

Finn oss på:

Send inn spørsmål?

Vi svarer på alle mulig spørsmål. Vi ønsker at dette skal være så lavterskel som mulig, og du kan sende inn dine spørsmål anonymt i lenken under.


Om Janne Ekeberg Amundsen 

Janne er psykologspesialist med spesiell kompetanse på traumer og kriser. Hun er opptatt av at folk skal finne styrken i seg selv – hva som gir vekst og mestringsfølelse.

Hun har 20 års erfaring fra en rekke ulike fagområder som pedagogisk psykologisk rådgivning, rusbehandling og psykisk helsevern for barn og voksne. Hun har arbeidet mye med veiledning og undervisning både gjennom sitt arbeid som universitetslektor ved NTNU, psykologisk institutt og som veileder for ulike faggrupper innenfor psykisk helsevern.

I tillegg har hun bygget opp en privatpraksis der hun har vært tilknyttet anerkjente firma som TotalConsult og Psykologbistand AS.

Om Nils Heldal

Nils har lang erfaring innenfor media og musikkbransjen. Han har vært P3-sjef og radiodirektør i NRK, toppsjef i EMI Norge og leder for musikkfestivalen Pstereo i Trondheim. Nå jobber han som byråleder i Bennett Reklamebyrå.

Vi er veldig glade for å ha han med på laget – han er en meget kunnskapsrik og engasjert programleder.


Last ned Mindfit nå: på App Store / på Google play

14 kommentarer

 1. Anna

  Jeg lurer på hvordan jeg kan hjelpe min søster. Hun har depresjon og angst, og har av flere grunner flyttet inn hos meg og min samboer. Hun er i tidlig 20-årene, og går ikke på skole eller jobber. Hun sier hun vil ha jobb og leie et eget sted. Samtidig har hun ingen motivasjon for å gjøre tingene som må til for å få seg en jobb. Jeg prøver mitt beste på å motivere henne og sette små krav for henne til å gjøre små steg som på sikt kan føre til en jobb. Samtidig vet jeg ikke om det jeg gjør fungerer. Alle samtaler med henne ender opp som monologer fra min side, hvor hun enten ikke svarer eller svarer ja/nei. Har dere noen råd til nære pårørende som vil hjelpe personen i riktig retning?

  1. Mindfit

   Hei Anna,
   Vi har nå besvart dine spørsmål i to episoder:
   https://soundcloud.com/mindfitapp/17-spor-psykologen
   https://soundcloud.com/mindfitapp/18-spor-psykologen (her har vi kommet med et oppfølgingssvar)

   Håper dette er til hjelp for deg 🙂

 2. Guri

  Hei
  Hvordan jobbes det med barn med traumer, traumene har oppstått etter lang tids stress og uforutsigbarhet fra en omsorgsperson. Barnet viser tydelige tegn på PTSD. Skal inn i behandling nå, og lurer på hva som venter oss.

 3. TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER

  HEI VI ER EN GUTT OG EN JENTE PÅ 18 ÅR, VI ER TVILLINGER OG BESTEVENNER. VI HAR VERT BESTEVENNER HELE LIVET, OG KOMMER TIL Å VÆRE DET FOR ALLTID. VI HAR BLITT MOBBA HELT SIDEN FØRSTEKLASSE. VI BLE KALT DUMME TEITE OG STYGGE. REKTOR OG LÆRERNE GJORDE INGEN TING FOR Å STOPPE MOBBINGA. MOREN VÅR DØDE DA VI VAR 7 ÅR. VI BOR HJEMME HOS FAREN VÅR, HAN ER STRENG OG KONTROLLERER OSS. HAN LEGGER OSS OVER KNÆRNE SINE OG GIR OSS RIS PÅ BLANKE MESSINGEN, NÅR HAN FØLER AT VI TRENGER DET. DET HJELPER IKKE AT VI ER 18 ÅR OG MYNDIGE. VI SLUTTA PÅ SKOLEN FOR ET ÅR SIDEN FORDI VI BLE MOBBA. VI BLE KALT INCEST TVILLINGENE FORDI VI ER SÅ NÆRE, OG KLEMMER OG SIER AT VI ER GLADE I HVERANDRE. SÅ SIDEN VI IKKE HAR NOEN JOBB, ELLER IKKE GÅR PÅ SKOLE MÅ VI BO HJEMME HOS FAREN VÅR. VI KAN SNAKKE OM ALT OG DELE ALLE HEMMELIGHETER, SELV OM DEN ENE ER GUTT OG DEN ANDRE ER JENTE. VI HOLDER ALLTID RUNDT HVERANDRE OG TRØSTER, OG KLEMMER HVERANDRE OG SIER AT VI ER GLADE I HVERANDRE. DET GJØR VI ALLTID NÅR VI ER LEI OSS ELLER NÅR VI HAR FÅTT RIS PÅ RUMPA AV FAREN VÅR. PÅ GRUNN AV ALT VI HAR OPPLEVD HAR VI BLITT SKIKKELIG SAMMENSVEISA, OG VI ER VELDIG GLADE I HVERANDRE. PÅ GRUNN AV MOBBINGA SLITER VI MED Å STOLE PÅ ANDRE. VI FØLER AT DET ER OSS TO MOT RESTEN AV VERDEN, OG AT INGEN ANDRE ER GLADE I OSS. HILSEN TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER SOM ER BESTEVENNER.

 4. TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER

  HEI DETTE ER TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER IGJEN. VI SLUTTA PÅ SKOLEN FOR ETT ÅR SIDEN, FORDI VI BLE MOBBA AV ANDRE ELEVER. DE KALTE OSS FOR INCEST TVILLINGENE, FORDI VI ER SÅ NÆRE OG ALLTID KLEMMER HVERANDRE. OG FORDI VI TØR OG VISE OG SI DET HØYT TIL HVERANDRE. HJEMME FIKK VI SKIKKELIG RIS PÅ RUMPA AV FAREN VÅR, FORDI VI SLUTTA PÅ SKOLEN. VI KUNNE IKKE SITTE SKIKKELIG PÅ FLERE DAGER. DET GJØR FORFERDELIG VONDT, OG ER VELDIG FLAUT OG YDMYKENDE , OG FÅ RIS PÅ RUMPA I EN ALDER AV 18 ÅR VI ER JO MYNDIGE. VI ER SKIKKELIG SINTE PÅ FAREN VÅR. OG VI ER VELDIG GLADE I HVERANDRE. VI STØTTER HVERANDRE I ALT OG HENGER ALLTID SAMMEN. DERFOR FÅR VI ALLTID RIS PÅ RUMPA SAMMEN. VI HAR INGEN ANDRE VENNER, OG VI SLITER MED Å STOLE PÅ ANDRE PÅ GRUNN AV ALL MOBBINGA VI HAR OPPLEVD. VI TRIVS GODT SAMMEN VI TO, FORDI VI HAR SAMME INTERESSER OG HUMOR. VI HOLDER ALLTID RUNDT HVERANDRE OG TRØSTER OG KLEMMER HVERANDRE, NÅR VI ER LEI OSS ELLER NÅR VI HAR FÅTT RIS PÅ RUMPA AV FAREN VÅR. VI GJØR ALLE TING SAMMEN, OG VI STØTTER HVERANDRE, OG VI ER ALLTID DER FOR HVERANDRE. VI ER SKIKKELIG TAKKNEMLIGE FOR AT VI HAR HVERANDRE, OG AT VI ER BESTEVENNER. VI HADDE IKKE HOLDT UT OM VI IKKE HADDE HATT HVERANDRE, OG VI ER SKIKKELIG SAMMENSVEISA. HILSEN TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER PÅ 18 ÅR, SOM ER BESTEVENNER.

  1. Mindfit

   Hei,
   Takk for spørsmål. Vi har stor pågang, og forsøker å svare på spørsmålene fortløpende 🙂

 5. HANS HANSEN

  DERE GJØR EN SKIKKELIG BRA JOBB. JEG HAR HØRT PÅ HVER ENESTE EPISODE.

  1. Mindfit

   Tusen hjertelig takk for fin tilbakemelding. Det setter vi stor pris på å høre 🙂

 6. TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER

  HEI DETTE ER TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER PÅ 18 ÅR, SOM ER BESTEVENNER IGJEN. VI TO HAR LAGT UT TO SPØRSMÅL I KOMMENTARFELTET DERES TIDLIGERE. SÅ VI LURER PÅ OM VI FÅR SVAR FRA DERE SNART. DET ER IKKE MENINGEN OG MASE PÅ DERE. PÅ FORHÅND TAKK . HILSEN TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER.

  1. Mindfit

   Hei 🙂
   Vi har stor pågang på spørsmål, og forsøker så godt vi kan å svare etter tur. Vi kan dessverre ikke love når vi får til å svare på dette.

 7. Jan

  Hei jeg vil takke for fine episoder. Nå gleder jeg meg til neste episode, som er episode 58. Den blir sikkert like bra som de 57 andre. Hilsen Jan.

  1. Mindfit

   Hei Jan,
   Tusen takk for fin tilbakemelding – det setter vi pris på. Episode 58 kommer denne uken her 🙂

 8. Anonym

  Hei jeg lurer på om jeg må være fylt 18 år for å sende inn spørsmål til Mindfit. Hilsen Anonym under 18 år.

  1. Mindfit

   Hei,
   Nei det må du ikke være. Bare å sende inn spørsmål ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.