Spør psykologen – en podcast om livet!

Du spør om det du lurer på og psykologen vår svarer deg. Med psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

Spør psykologen – en podcast om livet!


Velkommen til Mindfits podcast

Vi ønsker å gi noe tilbake og startet podcastserien “Spør psykologen –  en podcastserie om livet”. Her får du innsikt, lærerike og praktiske råd om hvordan hjelpe deg selv.

Psykologen vår Janne Ekeberg Amundsen svarer på spørsmål og gir konkrete råd og øvelser om hvordan få bedre livskvalitet. Programleder er Nils Heldal.

Her finner du alle episoder av Spør Psykologen:

 

Finn oss på:

Vi har svart på spørsmål  med tema om alt fra stressmestring, selvfølelse, tankemønster, livskrise, grubling, dårlig, samvittighet, negative tanker, depresjon, angst, tidsklemma, takknemlighet og positiv psykologi og mye mer.


Om Janne Ekeberg Amundsen 

Janne er psykologspesialist med spesiell kompetanse på traumer og kriser. Hun er opptatt av at folk skal finne styrken i seg selv – hva som gir vekst og mestringsfølelse.

Hun har 20 års erfaring fra en rekke ulike fagområder som pedagogisk psykologisk rådgivning, rusbehandling og psykisk helsevern for barn og voksne. Hun har arbeidet mye med veiledning og undervisning både gjennom sitt arbeid som universitetslektor ved NTNU, psykologisk institutt og som veileder for ulike faggrupper innenfor psykisk helsevern.

I tillegg har hun bygget opp en privatpraksis der hun har vært tilknyttet anerkjente firma som TotalConsult og Psykologbistand AS.

Om Nils Heldal

Nils har lang erfaring innenfor media og musikkbransjen. Han har vært P3-sjef og radiodirektør i NRK, toppsjef i EMI Norge og leder for musikkfestivalen Pstereo i Trondheim. Nå jobber han som byråleder i Bennett Reklamebyrå.

Vi er veldig glade for å ha han med på laget – han er en meget kunnskapsrik og engasjert programleder.


Last ned Mindfit nå: på App Store / på Google play

21 kommentarer

 1. Anna

  Jeg lurer på hvordan jeg kan hjelpe min søster. Hun har depresjon og angst, og har av flere grunner flyttet inn hos meg og min samboer. Hun er i tidlig 20-årene, og går ikke på skole eller jobber. Hun sier hun vil ha jobb og leie et eget sted. Samtidig har hun ingen motivasjon for å gjøre tingene som må til for å få seg en jobb. Jeg prøver mitt beste på å motivere henne og sette små krav for henne til å gjøre små steg som på sikt kan føre til en jobb. Samtidig vet jeg ikke om det jeg gjør fungerer. Alle samtaler med henne ender opp som monologer fra min side, hvor hun enten ikke svarer eller svarer ja/nei. Har dere noen råd til nære pårørende som vil hjelpe personen i riktig retning?

  1. Mindfit

   Hei Anna,
   Vi har nå besvart dine spørsmål i to episoder:
   https://soundcloud.com/mindfitapp/17-spor-psykologen
   https://soundcloud.com/mindfitapp/18-spor-psykologen (her har vi kommet med et oppfølgingssvar)

   Håper dette er til hjelp for deg 🙂

 2. Guri

  Hei
  Hvordan jobbes det med barn med traumer, traumene har oppstått etter lang tids stress og uforutsigbarhet fra en omsorgsperson. Barnet viser tydelige tegn på PTSD. Skal inn i behandling nå, og lurer på hva som venter oss.

 3. HANS HANSEN

  DERE GJØR EN SKIKKELIG BRA JOBB. JEG HAR HØRT PÅ HVER ENESTE EPISODE.

  1. Mindfit

   Tusen hjertelig takk for fin tilbakemelding. Det setter vi stor pris på å høre 🙂

 4. Mindfit

  Hei,
  Takk for spørsmål. Vi har stor pågang, og forsøker å svare på spørsmålene fortløpende 🙂

 5. Jan

  Hei jeg vil takke for fine episoder. Nå gleder jeg meg til neste episode, som er episode 58. Den blir sikkert like bra som de 57 andre. Hilsen Jan.

  1. Mindfit

   Hei Jan,
   Tusen takk for fin tilbakemelding – det setter vi pris på. Episode 58 kommer denne uken her 🙂

 6. Mindfit

  Hei 🙂
  Vi har stor pågang på spørsmål, og forsøker så godt vi kan å svare etter tur. Vi kan dessverre ikke love når vi får til å svare på dette.

 7. Anonym

  Hei jeg lurer på om jeg må være fylt 18 år for å sende inn spørsmål til Mindfit. Hilsen Anonym under 18 år.

  1. Mindfit

   Hei,
   Nei det må du ikke være. Bare å sende inn spørsmål ja 🙂

 8. TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER

  HEI DETTE ER TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER, SOM ER BESTEVENNER IGJEN. VI HAR SKREVET INN FLERE SPØRSMÅL HER TIL DERE TIDLIGERE. SIDEN VI NÅ HAR FÅTT HJELP FOR PROBLEMENE VÅRE, FØLER VI AT DET VI HAR SKREVET HER TIDLIGERE IKKE ER AKTUELT LENGRE. SÅ VI LURER PÅ OM DERE KAN SLETTE DE TIDLIGERE INNLEGGA VÅRE, LENGRE OPPE I FELTET. HVIS DERE KAN GJØRE DET BLIR VI TO TAKKNEMMELIGE. VI VIL GJERNE HA DE TIDLIGERE INNLEGGA VÅRE SLETTA SÅNN AT VI KAN GÅ VIDERE MED LIVA VÅRE. PÅ FORHÅND TUSEN TAKK.
  HILSEN TVILLINGBROR OG TVILLINGSØSTER SOM ER BESTEVENNER.

  1. Mindfit

   Hei,

   Så fint at dere har fått hjelp. Vi får inn så mange spørsmål, så derfor kan det ta tid før de blir besvart fra oss. Takk for beskjed. Da skal jeg slette det 🙂

 9. Søvnløse Sara

  Hei. Jeg har opplevd det jeg nå skal fortelle om flere ganger i løpet av de to siste årene, og er redd for at det kan være tegn på større psykologiske problemer som feks schizofrenia. Når jeg sover har det skjedd utallige ganger at jeg plutselig får for meg at det er noen andre i rommet, både kjente fjes, men det kan også bare være en vag skikkelse, altså at jeg ikke får et inntrykk av at det er en spesiell person. Det skjer også at jeg våkner og tror at jeg er i en situasjon i offentligheten, feks på jobb. Det virker veldig ekte, og jeg vil si at jeg er i en tilstand mellom søvn og å være våken, da jeg ikke føler at jeg er helt våken. Jeg blir stresset, og spesielt over at jeg er i lite eller ingen klær (side jeg ofte sover uten pysj) og kler på meg. Når jeg våkner kan jeg huske episoden, men klarer ikke å skjønne hvorfor jeg i løpet av natten trodde at det var ekte. Vet dere hvorfor dette skjer med meg så ofte, og hva det kan bety?

  1. Mindfit

   Hei 🙂

   Tusen takk for spørsmål. Vi har stor pågang, og forsøker så godt vi kan å svare etter tur.

 10. Ellie

  Hei ?
  Jeg lurer på om dramatiserende personlighetsforstyrrelse hos mor kan medvirke til ADHD/Asperger hos barn?
  (Jeg mener DPF er noe som kan forklare mine opplevelser med min mor.)

  Grunnet opplevelser i barndommen, har heller ikke min far vært mentalt tilgjengelig for oss, noe som jeg også lurer på om har påvirket mine brødre og oss to søstre.

  I voksen alder har begge mine brødre blitt diagnostisert med ADHD/Asperger (komorbitet) og en av dem har i tillegg Tourettes.

  Er ikke dette litt rart da så lite som 1% av befolkningen har Asperger?

  Lurer ellers på hvilke følger oppvekst med foreldre med personlighetsforstyrrelser kan få for barn generelt?

  1. Mindfit

   Hei 🙂

   Tusen takk for spørsmål. Vi har stor pågang, og forsøker så godt vi kan å svare etter tur.

 11. Ciaran & Ciara Cassidy

  Hei!! Vi to heter Ciaran & Ciara, vi er en gutt og ei jente på 15 og ett halvt år. Som er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi pleier og høre på episodene deres sammen. Vi har hørt på alle episodene deres. Vi lurer på, når kommer episode 72. Hilsen Ciaran & Ciara, vi er en gutt og ei jente på 15 og ett halvt år. Som er bror og søster, tvillinger og bestevenner.

  1. Mindfit

   Hei,
   Beklager litt tregt svar her, men vi har akkurat nå publisert episode 73. Så episode 72 har også kommet ut. Vi er nå tilbake etter lang sommerferie.

   Du finner alle episoder her: https://soundcloud.com/mindfitapp

 12. Pauline

  Hei!
  Svarer dere fremdeles på spørsmål i podcasten deres? Sendte nylig inn et spørsmål, men har ikke sett at det har dukket opp noe nytt… i tillegg så så jeg nå at alle kommentarene her er over et halvt år gammel…

  1. Mindfit

   Hei Pauline,
   Ja, det gjør vi. De fleste spørsmålene vi får inn er anonyme og sendes inn via linken her: https://no.surveymonkey.com/r/57XVJGZ

   Vi publiserer nye episoder ca hver 14. dag til hver 3. uke. Siste episode ble publisert for 14 dager siden, og det kommer snart en ny.

   Vi har stor pågang på spørsmål fra våre lyttere, så vi klarer derfor ikke svare på alt vi får inn. Vi prøver å samle opp tema, slik at flere kanskje får svar på det de lurer på. Så om du har sendt inn nylig så kan det hende vi svarer på det, men at det kan ta litt tid før vi kommer til ditt 🙂 Vi tar det fortløpende.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.