Mindfit bloggen

Episode 32: Om dårlig selvfølelse, kropp og utseende og redd for å stå utenfor

fb-spor-001Episode 32 – Spør psykologen:

Denne episoden handler om dårlig selvfølelse, kropp og utseende, og om ei på 16 år som er redd for å stå utenfor fordi hun ikke tør å ta initiativ.

En av lytterne spør:

Hei!
Jeg er ei jente på 22 år som sliter med dårlig selvtillit ift. utseende. Sammenlignet med andre jenter synes jeg ikke at jeg har en “attraktiv” kropp, da jeg ikke har noe særlig former på de “riktige stedene”. Jeg skammer meg over å være misfornøyd, da man jo skal være “fornøyd med den man er.

Kroppen er sentralt i min dårlige selvfølelse. Jeg vurderer å sjekke mulighetene for kosmetisk kirurgi for å oppnå mer kvinnelige former. Jeg sammenligner meg med jenter som har den kroppen jeg skulle ønske jeg hadde. I mine øyne er ikke kroppen min helt normal, selv om jeg “vet” at den er det. Vil påpeke at jeg kan være ganske fornøyd når jeg er hjemme på ferie o.l.; det er kun i sammenhenger hvor jeg får muligheten til å sammenligne meg med andre at jeg føler meg mindreverdig, men jeg ønsker ikke å isolere meg på grunn av en så meningsløs ting. Jeg vet at det sitter i hodet, men er det ikke mulig at det kan gå “andre veien” også – altså at man føler seg bedre psykisk ved å gjøre noe med det fysiske?

Hør rådene til Janne og Nils.

Med psykologspesialist Janne E. Amundsen og programleder Nils Heldal.


Har du spørsmål til vår neste sending?

Kom ikke ditt spørsmål med? 

Vi har registrert alle innsendte spørsmål, og kanskje kommer det med i neste sending.

Mindfitapp-skjermbilde


Mindfit hjelper deg til å få en bedre hverdag!
Med enkle grep og teknikker kan du endre ditt tankemønster, flytte fokus og få større mestringsfølelse på de utfordringer du selv har i hverdagen. Last ned Mindfit – på App Store / på Google play