#69: Hat mot eget utseende og ønske om å ikke leve

Spør psykologen

#69
Hat mot eget utseende og ønske om å ikke leve
Publisert: 17.06.2019

Tema denne episoden handler om hat mot eget utseende, tvangsgrubling og ønske om å ikke leve.

Denne gang har vi besøk av Roger Hagen. Han er ekspert på depresjon, og er professor i klinisk psykologi ved NTNU.

En av lytterne spør:
Jeg er en kvinne på 32 år som egentlig har det relativt bra. Jeg er sunn og sterk, har egen leilighet og får reise og oppleve. MEN, jeg kjenner på en uforklarlig følelse av å ikke ville leve.

Jeg hadde en alvorlig depresjon for 12-14 år siden som endte i et selvmordsforsøk, men da jeg overlevde snudde det alt og jeg fikk det veldig fint etter dette. Jeg fikk et tilbakefall for 1,5 år siden. Jeg tok det alvorlig og søkte hjelp med en gang, og begynte å føle meg bra rundt mai-tider i fjor. Jeg har ikke følt meg deprimert siden.

Det er ikke som at jeg vil dø, jeg bare har ikke noe større ønske om å leve, og jeg kan ikke forklare hva som gjør at jeg har det sånn. Hvordan kan det være sånn, og hva kan jeg gjøre for å slutte å føle det slik?

Hør rådene til Roger & Nils.

Spør psykologen

#69
Hat mot eget utseende og ønske om å ikke leve

Endre tankemønster?

Last ned Mindfit

Prøv gratis.  Last ned fra App Store eller Google Play!

Mindfit app