Tips til selvhjelp

Du spør om det du lurer på - psykologen vår svarer deg. Med psykologspesialist Janne E. Amundsen og programleder Nils Heldal

Episode 38: Om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex

fb-spor-001Episode 38 – Spør psykologen:

Tema denne episoden handler om pengeproblemer, skam og frykten for nærhet og sex.

En av lytterne skriver:
Hei dere to – må først begynne med å takke for en fantastisk fin selvhjelps app. Det er en snill og god venn som jeg er veldig glad i som har tipsa meg om Mindfit ❤

Etter en voldtekt som skjedde for lenge siden, høsten 1984 førte til en selvdestruktiv adferd. Fra å være en uskyldig, naiv og sjenert jente/dame så søkte jeg til destruktive og farlige menn. Det mønsteret var jeg i i litt over 30 år. Inntil han som jeg nevnte konfronterte meg med dette, og nå har jeg skjønt at jeg må ta tak i denne skammen, frykten for nærhet og sex.

Jeg har unngått lenge, utsatt og utsatt det å ta kontakt med denne snille og fine fyren. Det er en slags udefinerbar og diffus frykt, det er et fengsel jeg ikke ønsker å være i. Lurer på om årsaken ligger i det som jeg opplevde for lenge siden? Skal uansett ta tak nå og konfrontere og gjøre det som jeg frykter – gradvis eksponering føler jeg at det er riktig for meg. Har også satt meg realistiske delmål, og sagt til meg selv at dette skal jeg klare. Håper dere kan ta opp dette temaet om skam, frykt for nærhet og sex. Vet at det er mange der ute i alle aldre som sliter med dette.

I tillegg får du høre mer om det å ha pengeproblemer og hva det kan gjøre med deg.

Hør rådene til Janne & Nils.

Med psykologspesialist Janne E. Amundsen og programleder Nils Heldal.


Har du spørsmål til vår neste sending?

Kom ikke ditt spørsmål med? 

Vi har registrert alle innsendte spørsmål, og kanskje kommer det med i neste sending.


Mindfit hjelper deg å flytte fokus! Last ned nå: på App Store / på Google play