Tips til selvhjelp

Episode 31: Om mobbing, ensomhet, kjærlighet og traumatiske opplevelser

fb-spor-001Episode 31 – Spør psykologen:

Denne episoden handler om mobbing, ensomhet og traumatiske opplevelser.

En av lytterne spør:
Hei!
Jeg er en mann på snart 50 år. Jeg har slitt med mobbing, på skole, men dessverre også på arbeidsplassen i voksen alder. Vider opplever jeg ikke at kvinner ønsker noe mer en bare vennskap, så det er en stor ensomhet jeg lever med. Jeg har nå vært hos tre psykologer, og en gestalt-terapaut. Jeg opplever dessverre ikke at dette hjelper.

…Siden selvtilliten, ikke er særlig høy, sliter jeg med å argumentere, for meg selv. Dette utnyttes av mobberne. Det gjelder også ovenfor damer, jeg sliter med å finne noe å snakke om, og ofte blir jeg bare høflig avvist, eller de bare snur ryggen til. Dette er blitt veldig vondt og vanskelig, og jeg har utviklet depresjon.

Jeg har prøvd piller, begynt å trene, prøvd psykologer, leger osv. Jeg opplever at den beste delen av livet mitt har blitt ødelagt, og jeg ser ikke løsninger. Det er et enormt negativt tankekjør, og jeg kan vel ikke si at jeg har følt skikkelig glede de siste 20 årene. Finnes det noe alternativer som jeg kan prøve?. Jeg har sett på coatching, hypnose, datingeksperter… men er usikker på dette…

Hør rådene til Janne og Nils.

Med psykologspesialist Janne E. Amundsen og programleder Nils Heldal.


Har du spørsmål til vår neste sending?

Kom ikke ditt spørsmål med? 

Vi har registrert alle innsendte spørsmål, og kanskje kommer det med i neste sending.

Mindfitapp-skjermbilde


Mindfit hjelper deg til å få en bedre hverdag!
Med enkle grep og teknikker kan du endre ditt tankemønster, flytte fokus og få større mestringsfølelse på de utfordringer du selv har i hverdagen. Last ned Mindfit – på App Store / på Google play